Aşçı & Aşcı Yardımcısı

Dünya mutfağı ve diyet yemeklerine hakim villa, yalı, gemi, yat, tekne, işyeri, otel veya restoran vb. mekanlar için aşçı arayanlar; iş ilanları ile aşçı seçerken tercihini aşçılık bölümü eğitimli veya kursundan mezun olarak belgesi ile yemeklerini icra eden profesyonel kişiler talep eder. Aşçılar; günlük, gündüzlü (tam zamanlı) veya mesleğini uyguladığı yerde yatılı kalarak yemek ve şef aşçı hizmeti verir. 

Aşçı & Aşçı Yardımcısı

Aşcı; dünyadaki en güzel yemekleri ve lezzetleri anlamak, değişik pişirme tekniklerini kullanmak, çeşitli malzemeler ile sıfırdan yeni yemek tarifleri oluşturmak ve mutfakta yüksek düzeyde sorumluluk alabilen eğitilmiş ve aşçılık belgesi ile uygulayan kişilerdir.

Aşçılık; Medeniyetler, daha eskilerde yaşamış insanlarında diğer mesleklerde uzmanlaştığı gibi aşçılık mesleğinde de profesyonelleşmesine izin vermiştir. Gelişen medeniyetler yemek kültürlerini geliştirmekle birlikte yeni tatlara merak eğilimi sonunda bir profesyonel bir meslek sınıfı çıkmıştır. Asıl işi başkaları için yemek pişirmek olan aşçılık mesleğini 5.000 yıldan daha eskiye ait mezar resimleri, heykeller ve arkeolojik kalıntılar, eski Mısır’ın yapıtları da dahil olmak üzere gıda ile ilgili birçok farklı yemek işi yaptığını açıkça göstermiştir.

Aşçılık işi arıyorsanız, aşçı ilanlarımızdan size en uygun olan aşçı yardımcısı ve şef aşçı iş ilanları ile işinizi kolayca bulun. 

Türk ve Yabancı Uyruklu Aşçılar 

Doruk Danışmanlık portföyünde gastronomi bölümü veya kursu mezunu Türk aşçılar ile yabancı uyruklu profesyonel aşçılık belgesi (sertifikası) bulunan yabancı aşçılar bulunur. 

  • Türk aşçı
  • Filipinli aşçı
  • Gürcü aşçı
  • Özbek aşçı
  • Fransız aşçı
  • İtalyan aşçı
  • Türkmen aşçı
  • Moldov aşçı
  • Taylandlı aşçı
  • Ukraynalı aşçı
  • Rus aşçı
  • Yabancı aşçılar 

Profesyonel Aşçı Nasıl Olunur?

Aşçı olmak için illaki (lise veya üniversite gastronomi) aşçılık okulu mezunu olmanıza gerek yoktur. MEB ve benzeri diğer profesyonel aşçı yetiştiren aşçılık kursu ile profesyonel şef olarak aşçılık sertifikası ile kolayca iş bulur, ev (villa-yalı-çiftlik), otel, restoran, yat, tekne veya gemide çalışabilirsiniz. 

Ev Aşçısı Nasıl Olunur?

Villada, yalıda veya çiftlik ev aşçısı olarak çalışmak istiyorsanız, Doruk Danışmanlık aşçılık kursu ve okulundan mezun olmuş bay veya bayan profesyonel aşçılık belgesi olan aşçılara ev aşçısı olma fırsatı sunar. Ev aşçısı olmak için öncelikle ev ortamında yatılı kalarak çalışmak istediğinizden ve çalışacağınızdan emin olmalısınız. 

Ev aşçıları; genellikle dünya mutfağına hakim aynı zamanda diyet yemeklerinde tecrübeli ve yatılı çalışan deneyimli villa, yalı ve çiftlik aşcısıdır. 

Ev aşçısı arıyorum, diyorsanız. Doruk Danışmanlık, aradığınız yatılı profesyonel ev aşçısı adayını size kısa sürede bulur ve temin eder. 

Bay ve Bayan İşyeri Aşçısı 

İşyeri aşçısı; daha çok sayıda kişi için büyük kaplarda veya kazanlarda yemek hazırlayan eğitimli ve aynı zamanda profesyonel aşçılardır. İşyeri aşçıları; şirketlerde, otellerde, restoranlarda vb mekanlarda çalışmış tecrübeli ve referanslı kişilerdir. Örneğin; sıklıkla işyeri için aşçı arayan, fabrikalar olduğunu söyleyebiliriz. 

Aşçı arayan firmalar, işyeri aşçısı arıyorum, diyerek Doruk Danışmanlık şirketimize talebini ileterek, aradığı gündüzlü veya yatılı profesyonel ev aşçısı adayını kısa sürede bulur ve temin eder. 

Aşçı Tanımı ve Görev Sorumlulukları

Aşçılar, yalnızca lezzetli ve işverenin istediği yemekleri pişirmek değil, aynı zamanda güvenli ve taze olan yiyeceklerin kullanılmasından da sorumludur. Genellikle aşağıdaki sorumluluklara sahiptirler:

  • Malzemelerin ve nihai ürünlerin taze olduğundan emin olur.
  • Malzemelerin ölçülmesi, tartılması ve karıştırılması dahil olmak üzere tarifleri takip eder.
  • Et, sebze, balık, kümes hayvanları ve diğer yiyecekleri pişirir, ızgara yapar, buharda pişirir ve haşlar.
  • Son olarak yemekleri sunum için süsler ve servise hazır hale getirir.
  • Özel misafirlerin olması halinde bazende yemek servisi yapar.
  • Mutfak eşyaları, ekipman ve bulaşıkların taşınması da dahil olmak üzere temiz ve güvenli bir çalışma alanı sağlar.
  • Malzemeleri veya yiyecekleri uygun şekilde kullanır ve saklar.
  • Gıda güvenliği ve sanitasyon standartlarını korur.
  • Yiyecekleri çeşitli tava, tencere veya ızgaralarda pişirmek

Aşçılık Gereksinimleri ve Becerileri

  • Aşçı olarak kanıtlanmış deneyim gerekir,
  • Kesici aletleri, pişirme kaplarını ve fırın kapları kullanma deneyimi gerekir,
  • Çeşitli pişirme prosedürleri ve yöntemleri (ızgara, fırınlama, haşlama vb.) bilgi ve beceri gerekir,
  • Tüm sanitasyon prosedürlerini takip edebilmesi gerekir,
  • Takım halinde çalışabilme becerisi gerekir,
  • Çok iyi iletişim becerileri gerekir,
  • Mükemmel fiziksel durum ve dayanıklılık güç gerekir,
  • Lise diploması veya dengi; Aşçılık okulundan alınan diploma veya sertifikası aşçılık işi bulmada bir avantaj olacaktır.

Aşçı ve Aşçılık İle Sıkça Sorulan Sorular

Bir Aşçı ne yapar?

Bir Aşçı, müşteriler için en yüksek kalitede hizmet ve deneyim sağlamak için yiyecekleri planlar, hazırlar ve pişirir. Mutfağın düzenli ve verimli çalışmasına yardımcı olurlar. Yiyeceklerin uygun şekilde işlenmesini, sanitasyonunu ve yiyecek saklama prosedürlerini takip etmesini sağlarlar.

Aşçının görev ve sorumlulukları nelerdir?

Bir Aşçının sorumlulukları, çalıştıkları restorana göre değişebilir. Genel olarak belirli görevler, yemek tariflerine göre yemek hazırlamaktır. Bu, bileşenlerin yıkanmasını, ölçülmesini, tartılmasını ve karıştırılmasını içerebilir. Ayrıca müşteri siparişlerinin zamanında yönetilmesini ve sunulmasını sağlarlar.

İşyeri Aşçısı & Aşçı Yardımcısı Arıyorum

Aşçılar, çeşitli restoran personeli ile çalışır. Bu, komileri, aşçı yardımcılarını, Restoran Yöneticilerini ve garsonları/garsonları içerebilir.

Ev veya İşyeri Aşçısı Arıyorum, diyorsanız. Bizi aramayı unutmayınız.